Wat is een Chiropractor

Een arts die gespecialiseerd is in de gezondheid en het welzijn van de wervelkolom. Ze richten zich op de preventie, diagnose en conservatieve zorg van wervelkolomgerelateerde aandoeningen en andere pijnlijke gewrichtsproblemen. Naast aanpassingen bieden chiropractoren ook gerichte therapieën, leefstijladviezen, fitness coaching en voedingsadvies.

Wat moet ik meenemen?

Wees voorbereid op het verstrekken van uw eerdere medische of chirurgische geschiedenis. Als je ze hebt en als ze relevant zijn, breng dan scan/MRI-rapporten en een medicatielijst mee.

Hoeveel bezoeken heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de lichamelijke klachten van de patiënt. Na een grondig onderzoek zal de chiropractor zijn behandelplan voor het revalidatieproces bespreken.

Wat moet ik dragen naar mijn afspraak?

U wordt niet gevraagd om u uit te kleden. Wanneer u voor een behandeling naar een chiropractor gaat, mag uw kleding de bewegingsvrijheid niet beperken. Je moet erin kunnen liggen en gemakkelijk kunnen bewegen. Losse kleding maakt dit eenvoudiger.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, chiropractoren kunnen beoordelen en behandelen zonder verwijzing van een (huis)arts.

Chiropractie behandeling (adjustment)

Is een zeer veilige, specifieke, gecontroleerde kracht die op een gewricht wordt uitgeoefend om de juiste functie en mobiliteit te herstellen. 

De duur van de behandeling hangt af van uw diagnose, de ernst van uw beperkingen, uw medische geschiedenis en andere factoren. Er zullen tussentijds nieuwe evaluaties worden uitgevoerd om uw voortgang te beoordelen.

Een chiropractor behandelt acute of chronische problemen, waaronder hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, ischias en een slechte werking van het zenuwstelsel die het gevolg kunnen zijn van bijv. een auto-ongelukken, sportblessures, erfelijkheid en andere oorzaken.

Niet alle basisverzekeringen vergoeden chiropractie. Maar de meeste zorgverzekeraars dekken de kosten wel vanuit een aanvullende verzekering. Chiropractie valt bij verzekeraars onder de noemer alternatieve geneeswijzen of alternatieve beweegzorg.

Hier vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars en de actuele vergoedingen.

Kunt u een afspraak niet nakomen? Laat dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch of via e-mail aan ons weten. Wij hebben dan nog voldoende tijd om de gereserveerde tijd aan een andere patiënt te geven

Stel ons een Vraag!

Stel gerust al uw vragen over chiropractie via de telefoon, of stel uw vraag via onderstaand formulier. Uw bericht wordt rechtstreeks naar onze medewerkers verzonden, die zo snel mogelijk zullen antwoorden.

Chiropractic Center Enschede
Madioenstraat 106
7541 ZM Enschede
Nederland


 

Telefoonnummer
053 4303004


 

E-mailadres
info@chiropractic-center.nl


 

Social Media

    ×